HÁZIREND
a vendégházban tartózkodó
valamennyi vendégre vonatkozik

Vendégházunk 4 napraforgós minősítésű falusi szálláshely.

A vendégházban csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak. Kérjük vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.

Érkezés és elutazás
A szobák az érkezés napján 14 órától foglalhatók el, kérjük kedves vendégeinket, a szobákat elutazás napján 10 óráig elhagyni szíveskedjenek. Amennyiben a vendég tovább szeretne maradni, illetve korábban érkezni, azt jelezze az érkezés előtti napon, illetve a helyszínen. Ha aznap nem érkezik új vendég, akkor van mód a további itt tartózkodásra.

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak, mert az épület külső ajtói egyedi biztonsági zárakkal vannak ellátva, és a kulcs elvesztése esetén ki kell fizetni a komplett zárcserét!
Eltávozáskor riasztó berendezés használata kötelező.
A szobák elhagyásakor az ablakok és ajtók zárására fokozottan ügyeljenek.
A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adni a szállásadó részére.

Berendezés
Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit, berendezéseit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és baleset-védelmi szabályokat betartani.
A ház régies bútorokkal van berendezve, melyek használata fokozott figyelmet, esetleg nagyobb türelmet igényel.
A dekorációs célt szolgáló régi használati tárgyakat, képeket kérjük, ne vegyék el a helyükről és ne adják oda gyermekeiknek játszani. Étkezés vagy tálalás előtt kérjük, tegyék félre a hímzett asztalterítőket, útban lévő régi cserépedényeket hogy azok minél tovább szépek maradhassanak és örömet okozhassanak másoknak is.
A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac …stb.) – az étkezést szolgáló tárgyakon kívül – kérjük, ne vigyék ki a kertbe. A fa asztalokat és székeket kérjük, óvják a nedvességtől, ne hagyják éjjel a szabad ég alatt!
A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!
A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

Dohányzás
Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos!
A szálláshelyen 18 éven aluli vendégek szeszesitalt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak!
A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakóhely környéke, valamint a ház előtti tornác. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá az elhelyezett hamutartókat használni! Kérjük, hogy az elnyomott cigaretta csikkeket ne dobják el a kertben, mert a lenyírt füvet komposztáljuk.

A szálláshelyen 22.00 óra után hangoskodni, a többi vendég pihenését zavarni szigorúan tilos.

Étkezés
A vendégház jól felszerelt konyhával, illetve étkezővel rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használják.
A vendégek saját magukról gondoskodnak. Főzésre kerámialapos főzőlap, sütésre villanysütő, mosogatásra mosogató gép áll a vendégek rendelkezésére.
A hűtő feletti szekrényben megtalálják a gépek használati utasításait, melyet kérünk betartani.
Étkezéssel kapcsolatos kérdésekben a házigazda tud segítséget nyújtani!
Kérjük a földszinti hálószobákban és a tetőtéri társalgóban az étkezés mellőzését.

Értékek
A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer, telefon, laptop) felelősséget nem vállalunk. A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.

Fűtés
A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet egy elektromos kazán lát el. Kérésükre a házigazda nagyon szívesen bármilyen hőmérsékletre felprogramozza a rendszert, ha az nem felel meg. Fűtési szezonban 21°C-ra van beállítva a hőmérséklet.

Állatok
A vendégház épületébe állatokat bevinni tilos!

Szemét elhelyezése
Vendégházunkban szelektíven gyűjtjük a szemetet.
A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található, szelektív gyűjtésre kialakított szemetesek egyikében lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a kocsibeállóknál kijelölt nagy kukák valamelyikébe.
Ezen kívül minden fürdőszobában található higiéniai szemetes, melyet a VEGYES HULLADÉK feliratú tároló edénybe üríthetnek.

Takarítás
A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg és ottlétük alatt maguknak kell ügyelniük a tisztaságra.
Hetente egyszer a gondnok tiszta ágyneműt húz, takarít és lecseréli a törölközőket.
Extra takarítás: amennyiben a vendég egyéb okokból beszennyezi a berendezést, úgy a tisztítási költségek emelkedése miatt 4.000 Ft takarítási pluszköltséget számolunk fel. Megértésüket köszönjük.

Parkolás
Vendégházunk 3 db fedett kocsibeállóval rendelkezik, kérjük tisztelt Vendégeinket, hogy autóikkal ide parkoljanak le úgy, hogy az épület többi lakóját ne korlátozzák a szabad mozgásban, parkolásban! Az esetlegesen keletkező károkért felelősséget nem vállalunk.

Kert
A kertet a házigazda gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág, gyümölcs vagy zöldség.
A kertben található zöldségeket és gyümölcsöket a vendégek saját felelősségükre fogyaszthatják.
A kerti játékokat mindenki a saját felelősségére használhatja!

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak!

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni. Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell!

Szamos Boglárka
+36-20/9118944

Köszönjük!

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!